Browsing 2023 by Title

Sort by: Order: Results:

  • BEŞLIU, Alina; CHISELIȚA, Natalia; CHISELIȚA, Oleg; EFREMOVA, Nadejda; TOFAN, Elena; RUDIC, Valeriu (Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2023)
    The invention relates to microbial biotechnologies, specifically to obtaining of new antioxidant extracts based on pigments from Arthrospira platensis cyanobacteria biomass, a residue from the production of the BioR remedy. ...
  • SÎRBU, Tamara; MOLDOVAN, Cristina; ȚURCAN, Olga; BOGDAN-GOLUBI, Nina; SLANINA, Valerina (Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2023)
    The inventions relate to agriculture - the use of Bacillus velezensis CNMN-BB-12 and Trichoderma atrobruneum CNMN-FD-25 strains as a source of bioactive substances for combat phytopathogens: B. cinerea, Alt. alternata, A. ...
  • DULGHERU, Valeriu; ZAPOROJAN, Sergiu; LARIN, Vladimir; MANOLI, Ilie; MUNTEANU, Eugeniu; RABEI, Ivan; GUȚU, Marin; CIOBANU, Radu; CIOBANU, Oleg (Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2023)
    Invenția se referă la dispozitive de conversie a energiei eoliene în energie electrică, în special, la metode și dispozitive de monitorizare a stării turbinelor eoliene. În metoda de monitorizare predictivă a stării palelor ...
  • BOSNEAGA, Valeriu; SUSLOV, Victor; TÎRŞU, Mihai; ANISIMOV, Vladimir (Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2023)
    Invenţia se referă la electrotehnică, şi poate fi utilizată, de exemplu, pentru interconectarea sistemelor energetice de curent alternativ trifazat. Dispozitivul tip transformator, conform invenţiei, constă din transformatoare ...
  • SÎRBU, Tamara; BUGNEAC, Veronica; STARCIUC, Nicolai (Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2023)
    The invention relates to apiculture, in particular to a process for feeding bee families Apis mellifera. The process, according to the invention, includes feeding of bees in the spring with a 50% sugar syrup with the ...
  • COJOCARU, Mihail; STRATAN, Mihaela; CIOBANU, Radu; CIOBANU, Oleg; SOLOMON, Oleg; MOSTOVEI, Mihai (Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2023)
    Invenția se referă la stomatologia ortopedică, și anume la un dispozitiv pentru amprentarea arcadelor dentare, obținerii din gips a modelelor de studiu, determinării diagnosticului, planului de tratament a pacientului cu ...
  • GUȚUL, Tatiana; COLIBABA, Gleb; RUSNAC, Dumitru; VASEASHTA, Ashok; SIDORENKO, Anatolie (Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2023)
    A fost dezvoltată o nouă metodă de obținere a heterostructurilor ZnO/ZnFe2O4 de straturi subțiri nanostructurate pentru fotocataliză, obținute prin pulverizarea magnetron într-o atmosferă de argon la presiune tipică de ...
  • BOSTAN, Viorel; ILCO, Valentin; MELNIC, Vladimir; MARTINIUC, Alexei; VARZARU, Vlad; SECRIERU, Nicolae (Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2023)
    Nanosatelitul TUMnanoSAT a fost proiectat și fabricat la Centrul de Tehnologie Spațială al Universității Tehnice din Moldova și a fost selectat în runda a IV-a aprogramului KiboCube promovat de UNOOSA și JAXA. Acest ...
  • EFREMOVA, Nadejda; CHISELIȚA, Natalia; BEȘLIU, Alina; CHISELIȚA, Oleg; TOFAN, Elena; RUDIC, Valeriu (Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2023)
    The invention relates to the elaboration of a new process for obtaining of proteoglycan preparation with high content of sulfated polysaccharides from the remaining biomass of Arthrospira platensis from the production of ...
  • BOSTAN, Ion; BOSTAN, Viorel; DULGHERU, Valeriu; CIOBANU, Radu; CIOBANU, Oleg (Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2023)
    Invenţia se referă la construcţia de maşini, în special la tehnologiile de fabricare aditivă a roţilor dinţate ale transmisiilor planetare precesionale. Procedeele de fabricare aditivă a roţilor dinţate constau în faptul ...
  • CEȘKO, Tatiana; STURZA, Rodica; GUREV, Angela; DRAGANCEA, Veronica; GHENDOV-MOȘANU, Aliona (Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2023)
    Procesul constă în prepararea batoanelor vegetale din fructe uscate cu conținut de substanță uscată 80…82 %, fructe de pădure uscate: cătină sau măceșe sau aronia cu conținut de substanță uscată 92…95 %, iradiate cu lămpi ...
  • SUHODOL, Natalia; CEȘKO, Tatiana; DESEATNICOVA, Olga; RUSEVA, Olga; REȘITCA, Vladislav; GHENDOV-MOȘANU, Aliona; STURZA, Rodica (Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2023)
    Procesul de fabricare a produselor gelatinoase dulci, caracterizat prin faptul că gelatina este hidratată în 50% din cantitatea totală de apă, adăugând soluție de zahăr preparată din apă încălzită la temperatura de 103...107 ...
  • BULGARU, Viorica; POPESCU, Liliana; DUDUSH, Veaceslav (Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2023)
    Se propune un procedeu de maturare prin uscare a cărnii de bovină, care include obținerea secțiunilor distincte (antricot, vrăbioară, mușchiuleț) cu masa cuprinsă între 8-10 kg din părți ale carcasei / semicarcasei de ...
  • COVALIOV, Eugenia; POPOVICI, Violina; CAPCANARI, Tatiana (Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2023)
    Procedeul de obținere a pandișpanului funcțional cu adaos de făină din semințe de armurariu, are loc după cum urmează: Făinurile de grâu și armurariu sunt cernute de 2-3 ori și amestecate. Ouăle sunt spălate și dezinfectate, ...
  • CAPCANARI, Tatiana; NEGOIŢA, Cătălina; COVALIOV, Eugenia; POPOVICI, Violina; CHIRSANOVA, Aurica; SIMINIUC, Rodica (Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2023)
    Procedeul de obținere a pâinii funcționale cu adaos de șrot din semințe de cânepă, are loc prin omogenizarea făinii de grâu și șrotului din semințe de cânepă mărunțit până la pulbere, maia, sare și apă. Astfel după frământarea ...
  • CAPCANARI, Tatiana; COVALIOV, Eugenia; POPOVICI, Violina; CHIRSANOVA, Aurica; SIMINIUC, Rodica (Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2023)
    Procedeul de obținere a sosului de cofetărie funcțional fără zahăr adăugat are loc prin spălarea și uscarea la temperatura 37…40°C timp de 48 ore a păstăilor de carob. Boabele de carob (Ceratonia siliqua) se separă de pulpă ...
  • SIMINIUC, Rodica; ȚURCANU, Dinu (Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2023)
    Avantajele invenției constau în: creșterea valorii nutriționale a probelor de pâine fără gluten, prin adausul de pulpă din frunze de spanac; îmbogățirea cu vitamine ca: piridoxina, piridoxină, riboflavină, folați, niacină, ...
  • RUDI, Ludmila; CHIRIAC, Tatiana; CEPOI, Liliana; RUDIC, Valeriu; VALUŢA, Ana; DJUR, Svetlana; DONI, Veronica; CODREANU, Liviu; MISCU, Vera; ROTARI, Ion; TAŞCA, Valentina (Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2023)
    The invention relates to a proceeding for cultivating the red microalga of biotechnological interest Porphyridium cruentum, in order to obtain biomass with a high omega-3 lipid content. The proceeding involves the cultivation ...
  • PÎRLOG, Alisa; CARAPIREA, Anatol; DARIE, Grigore; CIBOTARU, Elena; MATVIENCO, Natalia; BEŞLIU, Alina; CHISELIŢA, Natalia; CHISELIŢA, Oleg; EFREMOVA, Nadejda; TOFAN, Elena (Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2023)
    The invention relates to veterinary, zootechnics, especially to the regulation of productive and reproductive function of sows and may be utilized in order to efficiently use the domestic gene fond of valuable pigs. The ...
  • CILOCI, Alexandra; BULHAC, Ion; CLAPCO, Steliana; DANILESCU, Olga; DVORNINA, Elena; LABLIUC, Svetlana; MATROI, Alexandra; URECHE, Dumitru (Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2023)
    The invention relates to biotechnology, and in particular to a process for submerged cultivation of Rhizopus arrhizus CNMN FD 03 fungal strain, producer of lipases. The process, according to the invention, includes the ...

Search DSpace


Browse

My Account