Facultatea Tehnologia Alimentelor: Recent submissions

  • GROSU, Carolina; BOAGHI, Eugenia; DESEATNICOVA, Olga; REŞITCA, Vladislav (Tehnica UTM, 2013)
    Nucile sunt o sursă importantă de proteine vegetale, bogate în aminoacizi esențiali. În lucrarea dată s-a studiat conținutul aminoacizilor în miezul de nuci şi şrot. Astfel s-a stabilit că conținutul aminoacizilor în şrot ...
  • БОИШТЯН, Алина; СОКОЛОВ, Виктория (Tehnica UTM, 2013)
    Молекулярная кухня сегодня – одно из самых популярных направлений гастрономии. Для приготовления блюд с необычными сочетаниями вкусов используются холодильные установки, способные моментально охлаждать продукты до минус ...
  • SCRIPCARI, Ion; GUDIMA, Angela; RUBŢOV, Silvia (Tehnica UTM, 2013)
    Tendinţele actuale de procesare şi ambalare a crenvurştilor prezintă un interes sporit în domeniul industriei cărnii. La moment se utilizează diferite tipuri de membrane care determină calitatea şi durata de păstrare ...
  • ŞTEFÎRŢA, Irina; COEV, Ghenadii; GUDIMA, Angela (Tehnica UTM, 2013)
    În lucrare sînt prezentate cercetări experimentale privind acţiunea acudului lactic şi tratarea ulterioară cu raze UV asupra duratei de valabilitate a cărnii de pasăre refrigerate. Sa constatat că acidul lactic în concentraţii ...
  • SILIVESTRU, Eugenia; SANDULACHI, Luiza; GURJUI, Ana (Tehnica UTM, 2013)
    Acest articol prezintă un studiu experimental al impactului microbian asupra nucilor Juglans regia L. cultivate în R. Moldova, recolta anilor 2010 şi 2011, depozitate la temperatura mediului ambiant timp de 3 luni, 1 an ...
  • RADU, Oxana; SANDULACHI, Luiza; FUIOR, Adelina (Tehnica UTM, 2013)
    Frecvent nucile (Juglans regia L.) recoltate de pe sol sunt infestate cu Xanthomonas arboricola pv. juglandis, Fusarium spp., Alternaria spp.,microorganisme care provoacă necroze în fructele de nuci – pete de culoare brună. ...
  • FUIOR, Adelina; SANDULACHI, Luiza; RADU, Oxana (Tehnica UTM, 2013)
    Acest articol include un studiu bibliografic al microorganismelor, izolate de pe pomii şi fructele de nuci Juglans regia L din diferite ţări ale lumii, cu simptome de Necroză Apicală Brună (NAB): genul Aspergillus flavus, ...
  • CARAIMAN, Cristina; HARTI, Natalia; BÎRCĂ, Adriana; DESEATNICOVA, Olga (Tehnica UTM, 2013)
    European consumers are increasingly exposed to a wide variety of messages about the relationship between diet and health and there is widespread interest in the nutritional content of food. With agri-food production is the ...
  • ГУРАНДА, Александр; ГРАЖДЯН, Кристина; БАЕРЛЕ, Алексей; ДИМОВА, Ольга (Tehnica UTM, 2013)
    The laboratory installation for the preparation of microcapsules, in order to determine the optimum operating parameters setting without undue consumption of expensive reagents on the test experiments was investigated. ...
  • GURJUI, Ana; SANDULACHI, Luiza; SILIVESTRU, Eugenia (Tehnica UTM, 2013)
    Articolul prezintă un studiu bibliografic al incidenţei microbiologice a nucilor Juglans regia L. Sunt prezentate şi caracterizate microorganismele care frecvent sunt depistate în şi pe nuci. Nucii şi fructele lor sunt ...
  • GORNET, Viorel (Tehnica UTM, 2013)
    Capacitatea de legare a apei şi capacitatea de reţinere a apei de către ficat caracterizează umiditatea ficatului şi a produselor ce se obţin din ficat. Se poate de menţionat că ficatul de bovină, chiar şi cu o umiditate ...
  • CARTAŞEV, Anatoli; COEV, Ghenadie (Tehnica UTM, 2013)
    Produsele lactate fermentate sînt solicitate de consumători, volumul de producere creşte, se perfecţionează tehnologiile şi utilajul de producere, în acelaşi moment produsele de acest tip sînt nerezistente la păstrare. ...
  • POPESCU, Liliana; DUPOUY, Eleonora; CIUMAC, Jorj; GHEORGHIEVA, Tatiana (Tehnica UTM, 2013)
    Viteza fermentării iaurtului cu adaos de făina de soriz germinat (pînă la 2% din masa laptelui) creşte odată cu creşterea cantităţii de făină, iar durata de fermentare scade de la 5 pînă la 4 ore. În cursul termostatării ...
  • POPOVICI, Cristina; DESEATNICOVA, Olga (Tehnica UTM, 2013)
    Walnut leaves and green husk are agro-forest wastes generated in the walnut (Juglans regia L.) harvest that could be valued as a source of natural compounds with antioxidant properties. The free radical scavenging activity ...
  • MIJA, Nina; SAVA, Eugeniu (Tehnica UTM, 2013)
    Surse alimentare bogate în fier sunt ficatul de animale şi de pasăre, gălbenuşul de ou. În lucrare s-au cercetat aspecte teoretice şi practice ale rolului fiziologic al fierului, a fost estimată cantitatea de fier în produse ...
  • POPESCU, Adelina; SUHODOL, Natalia; DESEATNICOV, Olga (Tehnica UTM, 2017)
    În lucrare sunt prezentate preparate de cofetărie de post funcţionale cu adaos de pastă de dovleac, care vin să diversifice sortimentul produselor de patiserie şi să contribuie la eradicarea valorii nutritive a acestor ...
  • ГОРИК, Мария; АРМАШ, Анжела; СУХОДОЛ, Наталья (Tehnica UTM, 2017)
    Актуальной задачей современной технологии производства пищевой продукции является совершенствование технологии получения традиционных продуктов и создание продуктов нового поколения: низкокалорийных, полезных для здоровья, ...
  • GÎNCU, Ecaterina; CHIRSANOVA, Aurica; POPA, Irina; CALCATINIUC, Dumitru (Tehnica UTM, 2017)
    Alimentation is one of the most important factors to protect and promote health. Diabetes is a chronic disease characterized by insufficient secretion and deliver of insulin by tissues. Analysis of scientific literature ...
  • GRUMEZA, Irina; MACARI, Artur; GUDIMA, Angela; COEV, Ghenadii (Tehnica UTM, 2017)
    în lucrare sunt prezentate rezultatele cercetărilor privind calitatea şi siguranţa semifabricatelor tocate din carne de ovină – mici cu adaos de şrot din diferite seminţe pe parcursul păstrării în stare refrigerată la 0…+4 ...
  • CIOBANU, Corina; MOTRUC, Natalia (Tehnica UTM, 2017)
    Mineral intake and bioavailability are critical factors for meeting mineral nutritional needs. The present study shows the correlation between the bread making procedures and the iron bioavailability in the fortified white ...

Search DSpace


Browse

My Account