dc.contributor.author | SUBOTIN, Iurie | |
dc.contributor.author | STURZA, Rodica | |
dc.contributor.author | MUNTEANU, Diana | |
dc.contributor.author | DRAGANCEA, Veronica | |
dc.contributor.author | DRUTA, Raisa | |
dc.date.accessioned | 2025-05-13T08:21:07Z | |
dc.date.available | 2025-05-13T08:21:07Z | |
dc.date.issued | 2025 | |
dc.identifier.citation | SUBOTIN, Iurie; Rodica STURZA; Diana MUNTEANU; Veronica DRAGANCEA și Raisa DRUTA. Polimerii în industria alimentară: compendiu. Universitatea Tehnică a Moldovei, Facultatea Tehnologia Alimentelor, Departamentul Oenologie şi Chimie. Chişinău: Tehnica-UTM, 2025, 65 p. ISBN 978-9975-64-538-6. | en_US |
dc.identifier.isbn | 978-9975-64-538-6 | |
dc.identifier.uri | https://repository.utm.md/handle/5014/31380 | |
dc.description | Fişierul ataşat conţine: Cuprins, Introducere, Bibliografie. Textul integral al publicaţiei poate fi accesat pe site-ul https://library.utm.md. Accesul prin logare este valabil pentru studenţi, masteranzi, doctoranzi şi cadre didactice UTM. | en_US |
dc.description.abstract | Polimerii sunt compuși chimici din macromolecule (molecule de dimensiuni mari) obținute prin unirea într-un lanț molecular (catenă) a unui număr mare de unități structurale - monomeri. În funcție de natura lanțului molecular, compușii macromoleculari pot fi grupați în două clase mari: compuşi macromoleculari organici și compuşi macromoleculari anorganici. Cea mai mare grupă îl constituie compușii organici, elementul principal al lor fiind carbonul. Polimerii, datorită proprietăților specifice și diverse, sunt utilizați larg în industria alimentară în sopul îmbunătățirii calității produselor, prelungirii duratei de valabilitate, la procesarea și ambalarea produselor. Lucrarea este destinată studenţilor anului I universitar (facultăţile Tehnologia Alimentelor; Design; Inginerie şi Management în Transport; Construcţie, Geodezie şi Cadastru), 1 complementar şi liceenilor claselor absolvente (material suplimentar). | en_US |
dc.language.iso | ro | en_US |
dc.publisher | Universitatea Tehnică a Moldovei | en_US |
dc.rights | Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ | * |
dc.subject | industrie alimentară | en_US |
dc.subject | polimeri naturali | en_US |
dc.subject | polimeri sintetici | en_US |
dc.subject | calitate a alimentelor | en_US |
dc.title | Polimerii în industria alimentară: compendiu | en_US |
dc.type | Learning Object | en_US |
The following license files are associated with this item: