Show simple item record

dc.contributor.author SUBOTIN, Iurie
dc.contributor.author STURZA, Rodica
dc.contributor.author MUNTEANU, Diana
dc.contributor.author DRAGANCEA, Veronica
dc.contributor.author DRUTA, Raisa
dc.date.accessioned 2025-05-13T08:21:07Z
dc.date.available 2025-05-13T08:21:07Z
dc.date.issued 2025
dc.identifier.citation SUBOTIN, Iurie; Rodica STURZA; Diana MUNTEANU; Veronica DRAGANCEA și Raisa DRUTA. Polimerii în industria alimentară: compendiu. Universitatea Tehnică a Moldovei, Facultatea Tehnologia Alimentelor, Departamentul Oenologie şi Chimie. Chişinău: Tehnica-UTM, 2025, 65 p. ISBN 978-9975-64-538-6. en_US
dc.identifier.isbn 978-9975-64-538-6
dc.identifier.uri https://repository.utm.md/handle/5014/31380
dc.description Fişierul ataşat conţine: Cuprins, Introducere, Bibliografie. Textul integral al publicaţiei poate fi accesat pe site-ul https://library.utm.md. Accesul prin logare este valabil pentru studenţi, masteranzi, doctoranzi şi cadre didactice UTM. en_US
dc.description.abstract Polimerii sunt compuși chimici din macromolecule (molecule de dimensiuni mari) obținute prin unirea într-un lanț molecular (catenă) a unui număr mare de unități structurale - monomeri. În funcție de natura lanțului molecular, compușii macromoleculari pot fi grupați în două clase mari: compuşi macromoleculari organici și compuşi macromoleculari anorganici. Cea mai mare grupă îl constituie compușii organici, elementul principal al lor fiind carbonul. Polimerii, datorită proprietăților specifice și diverse, sunt utilizați larg în industria alimentară în sopul îmbunătățirii calității produselor, prelungirii duratei de valabilitate, la procesarea și ambalarea produselor. Lucrarea este destinată studenţilor anului I universitar (facultăţile Tehnologia Alimentelor; Design; Inginerie şi Management în Transport; Construcţie, Geodezie şi Cadastru), 1 complementar şi liceenilor claselor absolvente (material suplimentar). en_US
dc.language.iso ro en_US
dc.publisher Universitatea Tehnică a Moldovei en_US
dc.rights Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.subject industrie alimentară en_US
dc.subject polimeri naturali en_US
dc.subject polimeri sintetici en_US
dc.subject calitate a alimentelor en_US
dc.title Polimerii în industria alimentară: compendiu en_US
dc.type Learning Object en_US


Files in this item

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States

Search DSpace


Browse

My Account