DSpace Repository

Procedeu de fabricare a analogilor de carne

Show simple item record

dc.contributor.author BULGARU, Viorica
dc.contributor.author NETREBA, Natalia
dc.contributor.author MAZUR, Mihail
dc.contributor.author GUREV, Angela
dc.contributor.author GHENDOV MOŞANU, Aliona
dc.date.accessioned 2025-12-23T10:19:28Z
dc.date.available 2025-12-23T10:19:28Z
dc.date.issued 2025
dc.identifier.citation BULGARU, Viorica; Natalia NETREBA; Mihail MAZUR; Angela GUREV și Aliona GHENDOV MOŞANU. Procedeu de fabricare a analogilor de carne. In: PRO INVENT 2025. Salonul internaţional al cercetării ştiinţifice, inovării şi inventicii. ed. 22, 15 - 17 octombrie 2025, Cluj-Napoca, Romania: catalog. Cluj-Napoca, 2025, pp. 285-286-31. ISSN 3008 - 458X. en_US
dc.identifier.issn 3008 - 458X
dc.identifier.uri https://repository.utm.md/handle/5014/34099
dc.description Lucrare brevetată sau în curs de brevetare / proiect: s 2025 0031, 2025.04.09 (Patent granting agreement nr. 10695 din 2025.09.12) en_US
dc.description.abstract Invenția se referă la industria alimentară și poate fi utilizată pentru fabricarea de analogi de carne cu conținut scăzut de umiditate este producerea de analogi de carne cu umiditate scăzută și valoare biologică crescută pe bază de analogi de carne prin extrudare, pe bază de proteine vegetale. Rezultatul invenției este proteine vegetale din năut, făină de soia și izolat proteic din soia sau concentrat proteic din mazăre, apă de fierbere din năut sau soia, cu adaos de extract de jost cu proprietăți organoleptice superioare și o durată de valabilitate extinsă. en_US
dc.description.abstract The invention relates to the food industry and can be used to manufacture low-moisture is the production of low-moisture meat analogues with increased biological value based meat analogues by extrusion, based on vegetable proteins. The result of the invention on vegetable proteins from chickpeas, soriz flour, and soy protein isolate or pea protein concentrate, chickpea or soybean cooking water, with the addition of jost extract with superior organoleptic properties and an extended shelf life. en_US
dc.language.iso en en_US
dc.language.iso ro en_US
dc.publisher Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca en_US
dc.rights Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.subject invenţii en_US
dc.subject inventions en_US
dc.subject analogi de carne en_US
dc.subject industria alimentară en_US
dc.subject meat analogues en_US
dc.subject food industry en_US
dc.title Procedeu de fabricare a analogilor de carne en_US
dc.title.alternative Process for manufacturing meat analogues en_US
dc.type Article en_US


Files in this item

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account