| dc.contributor.author | BULGARU, Viorica | |
| dc.contributor.author | NETREBA, Natalia | |
| dc.contributor.author | MAZUR, Mihail | |
| dc.contributor.author | GUREV, Angela | |
| dc.contributor.author | GHENDOV MOŞANU, Aliona | |
| dc.date.accessioned | 2025-12-23T10:19:28Z | |
| dc.date.available | 2025-12-23T10:19:28Z | |
| dc.date.issued | 2025 | |
| dc.identifier.citation | BULGARU, Viorica; Natalia NETREBA; Mihail MAZUR; Angela GUREV și Aliona GHENDOV MOŞANU. Procedeu de fabricare a analogilor de carne. In: PRO INVENT 2025. Salonul internaţional al cercetării ştiinţifice, inovării şi inventicii. ed. 22, 15 - 17 octombrie 2025, Cluj-Napoca, Romania: catalog. Cluj-Napoca, 2025, pp. 285-286-31. ISSN 3008 - 458X. | en_US |
| dc.identifier.issn | 3008 - 458X | |
| dc.identifier.uri | https://repository.utm.md/handle/5014/34099 | |
| dc.description | Lucrare brevetată sau în curs de brevetare / proiect: s 2025 0031, 2025.04.09 (Patent granting agreement nr. 10695 din 2025.09.12) | en_US |
| dc.description.abstract | Invenția se referă la industria alimentară și poate fi utilizată pentru fabricarea de analogi de carne cu conținut scăzut de umiditate este producerea de analogi de carne cu umiditate scăzută și valoare biologică crescută pe bază de analogi de carne prin extrudare, pe bază de proteine vegetale. Rezultatul invenției este proteine vegetale din năut, făină de soia și izolat proteic din soia sau concentrat proteic din mazăre, apă de fierbere din năut sau soia, cu adaos de extract de jost cu proprietăți organoleptice superioare și o durată de valabilitate extinsă. | en_US |
| dc.description.abstract | The invention relates to the food industry and can be used to manufacture low-moisture is the production of low-moisture meat analogues with increased biological value based meat analogues by extrusion, based on vegetable proteins. The result of the invention on vegetable proteins from chickpeas, soriz flour, and soy protein isolate or pea protein concentrate, chickpea or soybean cooking water, with the addition of jost extract with superior organoleptic properties and an extended shelf life. | en_US |
| dc.language.iso | en | en_US |
| dc.language.iso | ro | en_US |
| dc.publisher | Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca | en_US |
| dc.rights | Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States | * |
| dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ | * |
| dc.subject | invenţii | en_US |
| dc.subject | inventions | en_US |
| dc.subject | analogi de carne | en_US |
| dc.subject | industria alimentară | en_US |
| dc.subject | meat analogues | en_US |
| dc.subject | food industry | en_US |
| dc.title | Procedeu de fabricare a analogilor de carne | en_US |
| dc.title.alternative | Process for manufacturing meat analogues | en_US |
| dc.type | Article | en_US |
The following license files are associated with this item: