Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor: Recent submissions

  • POPUŞOI, Radu (Tehnica UTM, 2019)
    Una din principalele principii ale filosofiei este că totul se află în continuă mişcare/transformare/evoluţie; aceleaşi legi se respectă şi în cadrul istoriei. Astfel, creştinismul începând cu dezvoltarea sa a trecut prin ...
  • POPUŞOI, Cristian (Tehnica UTM, 2019)
    Timpul şi spaţiul sunt noţiuni des întâlnite atât în filosofie, cât şi în ştiinţă. În perioade diferite, aceste noţiuni au fost înţelese destul de diferit. Deşi pare straniu, dar ştiinţa modernă privind timpul şi spaţiul ...
  • POCIUMBANU, Gabriela; PANIȘ, Iulian (Tehnica UTM, 2019)
    În acest articol se vorbește despre necesitatea existentei unui regim politic. Tipologia regimurilor politice. Cum lucrează un regim politic, de ce avem nevoie de partide, și care sunt alternativele. Compararea tipologiilor ...
  • PAUNESCU, Ana-Maria (Tehnica UTM, 2019)
    Creierul nostru este artizanul fericirii sau nefericirii noastre. La fel, și universul nostru emoțional. Cam asta este ce ar spune cei care consideră, cu maturitate, că suntem intr-o mare măsură noi în sine responsabili ...
  • PÂNTEA, Serghei (Tehnica UTM, 2019)
    Realitatea socială arată că o pondere considerabilă a infractorilor fac uz de tehnologiile moderne, sunt în pas cu cele mai noi schimbări în domeniu, ceea ce îngreunează mult activitatea de prevenire, relevare și combatere ...
  • MORNEALA, Alexandru (Tehnica UTM, 2019)
    Majoritatea oamenilor ar dori să obțină succese în viață, dar nu știu ce trebuie să facă pentru aceasta și de aceea preferă să nu facă nimic.Vestimentatia e un principal factor in formarea unui viitor: “Haina il face pe ...
  • MITITELU, Maia (Tehnica UTM, 2019)
    Astazi eu Mititelu Maia studenta la Facultatea ,,Tehnologia Produselor Alimentare ,, aşi dori să vorbesc despre o temă destul de importantă şi anume –Securitatea Alimentară si Produsele din carne ,si anume despre rolul ...
  • MAFTEI, Vitalie (Tehnica UTM, 2019)
    În filosofie se evidenţiază mai multe paradigme de a interpreta – obiectul ei de studiu, a corelaţiei cu alte sfere a vieţii sociale, a funcţiilor, a metodelor şi înseşi a definiţiei acestei ştiinţe. De un interes sporit ...
  • CARASIOVA, Aliona (Tehnica UTM, 2019)
    In prezentarea mea a-şi dori sa evidentiez aportul negativ a adaosurilor nocive asupra sănătăţii omului. Consider că aceasta este o problemă actuală, care merită a fi cunoscută de fiecare consummator. În special vreau să ...
  • PEGZA, Ana; DUBAC, Victoria (Tehnica UTM, 2019)
    L’agriculture est un secteur important de l’économie nationale, un pays agro-industrielle, qui doit contribuer fortement a l’excédent commercial. La majorité de la population moldave se trouve dans une zone rurale, d’où ...
  • MERZÎNCU, Mihaela (Tehnica UTM, 2019)
    L’article aborde le sujet de la qualité gastronomique désignée par les étoiles Michelin. L’auteur s’interroge, tout d’abord, sur les origines du Guide Michelin pour montrer ensuite comment il arrive à toucher le domaine ...
  • ZGLAVUȚA, Marina (Tehnica UTM, 2019)
    Translation is the process of interpretation of the meaning of a text, and subsequent production of an equivalent text, also called a translation, that communicates the same message in another language. The text to be ...
  • Cristian, ULMANU (Tehnica UTM, 2019)
    A kernel is a central component of an operating system. It acts as an interface between the user applications (software) and the hardware. The sole aim of the kernel is to manage the communication between the software ...
  • TENDLER, Ilana (Tehnica UTM, 2019)
    Spicy food is enjoyed all over the world because spices add an incredible amount of flavor to what you eat. Different cultures all over the world have dishes that excite and stimulate your palate with spices and add heat ...
  • SANDULEAC, Veronica (Tehnica UTM, 2019)
    The following text is written based on the experience, accumulated during a six-month amateur literary translation and it is related with the met difficulties of translation from Korean from the point of view of reliability ...
  • RAZLOVAN, Răzvan (Tehnica UTM, 2019)
    Nowadays the need of energy efficiency and sustainable solutions in the industry is more prominent than ever. People are in a constant search of new ways to switch from fossil fuels to other sources of energy which are ...
  • PÎNZARU, Mihaela (Tehnica UTM, 2019)
    Translation is very important in every day life, because it helps to mentain connections between nations, to find out more information about other country’s life and to observe the differences between cultures which make ...
  • PETERMAN, Tatiana (Tehnica UTM, 2019)
    Intercultural communication is an adequate mutual understanding of two participants of a communicative act belonging to different national cultures. The problem of relations between language, culture and the interlocutors ...
  • COJOCARI, Paula (Tehnica UTM, 2019)
    A franchise is a contract through which a person, called a franchisor, grants to another person, the franchisee, the right to exploit a set of intellectual property rights for the purpose of producing or marketing certain ...
  • Irina, ONOFREI (Tehnica UTM, 2019)
    The business world is characterised by fierce competition and in order to win new customers and retain the existing ones, the firms have to distinguish themselves from the competition. But they also need to create and ...

Search DSpace


Browse

My Account