Facultatea Tehnologia Alimentelor: Recent submissions

  • TOFAN, Alina (Tehnica UTM, 2012)
    La patuline est une mycotoxine qui peut provoquer une irritation gastro-intestinale et un dysfonctionnement rénal, ainsi que des effets immunotoxiques, génotoxiques et clastogènes chez plusieurs espèces animales lorsqu'elle ...
  • CRASNEANSKAEA, Olga (Tehnica UTM, 2012)
    Что такое консерванты и их влияние на здоровье человека. Классификация консервантов. Натуральные и синтетические консерванты. Глутамат натрия (Е621) и его влияние на здоровье человека.
  • CRASNEANSKAEA, Olga (Tehnica UTM, 2012)
    Влияние ионов кальция, натрия и калия на организм человека. Последствия при их дефиците и избытке. Содержание в пищевых продуктах. Определение содержания ионов калия и натрия в минеральных водах, присутствующих в продаже ...
  • RADU, Oxana; FUIOR, Adelina (Tehnica UTM, 2012)
    Antioxidants occupy a special place in food industry as food additives, used against food deterioration. Antioxidants include natural and synthetic preservatives, but a lot of people do not know the difference between these ...
  • BALANUŢĂ, Anatol; PALAMARCIUC, Liudmila; SCLIFOS, Aliona; BORŞEVICI, Marcela (Tehnica UTM, 2012)
    În această lucrare a fost studiată analiza senzorială a maceratelor hidro – alcoolice din materia primă vegetală.
  • SĂRĂTURĂ, Anastasia; GROSU,Olga; ARHIP, Vasile (Tehnica UTM, 2012)
    În articol este prezentat istoricul ramurii viti-vinicole, producerea şi studierea compoziţiei chimice şi organoleptice a vinurilor obţinute din struguri de soiuri vechiautohtone. În acest scop a fost evidenţiat soiul ...
  • SANDULACHI, Luiza; NEMCIUC, Maria (Tehnica UTM, 2012)
    Nucul (Juglans regia L.) este o plantă de o valoare semnificativă. Miezul de nucă este bogat în lipide constituind 51% sunt foarte energetice (525 kcal/100g). De asemenea, în nuci se conţin 11% de protide şi 5% de glucide. ...
  • SANDULACHI, Luiza; ROLINSCHI, Nadejda; IVANCIUC, Adela (Tehnica UTM, 2012)
    Indicele de refracţie este un indicator vizat în Reglementării tehnice”Uleiuri vegetale comestibile” pentru aprecierea calităţii uleiurilor. În această lucrare sunt prezentate rezultatele vizavi de acest indicator în uleiul ...
  • SANDULACHI, Luiza; IVANCIUC, Adela; ROLINSCHI, Nadejda (Tehnica UTM, 2012)
    În industria alimentară se valorifică diverse materii prime pentru producerea uleiurilor. De remarcat nucile, din care se obţine ulei de o valoare nutritivă înaltă, mai ales în ceea ce priveşte conţinutul de omega 3 şi 6. ...
  • LUPAŞCO, Andrei; BANTEA-ZAGAREANU, Valentina; ROTARI, Elena; MELENCIUC, Mihai (Tehnica UTM, 2012)
    În prezenta lucrare este studiată capacitatea de rehidratare a rădăcinilor de brusture uscate prin diferite aporturi de energie: convectivă şi combinată (convecţie +S.H.F.). Este cercetată influenţa temperaturii agentului ...
  • MOGA, Victoria; CIOBANU, Corina; SUHODOL, Natalia; REŞITCA, Vlad (Tehnica UTM, 2012)
    Iaurturile sunt produse lactate acide, bogate in substanţe nutritive, perfecte pentru alimentaţia zilnică şi diete. Culturile active de iaurt au proprietăţi benefice asupra sănătăţii: imbunătăţirea sistemului imunitar, ...
  • BUGAN, Leon; DRUTZA, Raisa; GUREV, Angela; MIJA, Nina (Tehnica UTM, 2012)
    Sichere Futtermittel sind die Voraussetzung für gesundheitlich unbedenkliche Lebensmittel, dies hat nicht zuletzt die Dioxin-Krise im Winter 2011 eindrucksvoll bewiesen.
  • MIJA, Nina; COTELEA, Ludmila (Tehnica UTM, 2012)
    S-au cercetat aspecte teoretice şi practice ale rolului fiziologic a fosforului, conţinut în produse alimentare, apreciat potenţialul produselor autohtone în fosfor
  • ДИМОВА, Ольга; ФУЛЖЕР, Дорина (Tehnica UTM, 2012)
    Microcapsulele cu ulei vitaminizat au fost obţinute prin metoda de coacervaţie complexă cu participarea polielectroliţilor naturali: gelatinei şi alginatului de sodiu. A fost determinată concentraţia optimă iniţială a ...
  • GUSINA, Liudmila; DRAGANCEA, Diana; BULHAC, Ion; VEREJAN, Ana (Tehnica UTM, 2012)
    La interacţiunea [CoIIICl(DmgH)2)H2O] cu izonicotinoilhidrazona-2-hidroxi-3formilbenzaldehida (H2L1) sau izonicotinoilhidrazona-2-hidroxibenzaldehida (H2L2) au fost sintetizaţi complecşi noi ai cobaltului(III) [CoIII(Dmg ...
  • GROSU, Carolina; CAPCANARI, Tatiana; POPOVICI, Cristina; DESEATNICOVA, Olga (Tehnica UTM, 2012)
    Miezul de nucă fiind un produs autohton, bogat în substanţe nutritive necesită promovarea în scopul lărgirii sortimentului de produse culinare. Prezintă interes optimizarea reţetei şi tehnologiei de fabricare a desertului ...
  • ГОРНЕЦ, Виорел (Tehnica UTM, 2012)
    Функционально технологическиe свойства это такие показатели как: влагоудерживающая способность, влагосвязывающая способность гидратирование, жиропоглощаемость. Исходно в субпродуктах было определено влажность, содержание ...
  • GALESCU, Mihaela (Tehnica UTM, 2012)
    Hidraţii de carbon sunt produşi naturali de importanţă vitală pentru plante şi animale, care alcătuesc trei grupe: monozaharidele, dizaharidele şi polizaharidele. Plantele sintetizează hidraţii de carbon din dioxid de ...
  • FURTUNA, Natalia (Tehnica UTM, 2012)
    En œnologie, la caractérisation sensorielle des vins est de plus en plus utilisée. Cet article présente un ensemble d'outils et de méthodes qui permettent l'évaluation sensorielle des vins. L'analyse sensorielle est un ...
  • MOLODOI, Elena; USATÎI, Agafia; EFREMOVA, Nadejda; CHIRIŢA, Elena; FULGA, Ludmila (Tehnica UTM, 2012)
    În lucrare sunt prezentate studiile morfologice, fiziologice,culturale ale tulpinilor de drojdie producenţi de ergosterol (provitamina D).

Search DSpace


Browse

My Account