TÎRSÎNĂ, Marina(Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
O serie de studii au arătat că oxigenul dizolvat și temperaturile ridicate de depozitare au un efect negativ asupra compoziției vinului. Altele au evidențiat impactul permeabilității dopurilor, demonstrând că dopul ales ...
ȘATULOV, Snejana(Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
În teza de master este prezentată o cercetare în domeniul analizei strategiilor de marketing pentru produsele vitivinicole. Autorul a cercetat exportul, calitatea și competitivitatea produselor sectorului vitivinicol, a ...
RUSU, Maria-Magdalena(Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
Scopul abordat este de a readuce în actualitate soirile vechi autohtone, cu convingerea mea fermă că o mare parte din aceste soiuri vor avea din nou un cuvânt important în lumea vinurilor. Această lucrare vine drept un ...
ROTAROV, Roman(Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
Scopul lucrării: Scopul lucrării constă studiul situației actuale și crearea unui cluster turistic în raionul Strășeni, care poate servi ca suport de dezvoltare pentru economia națională a Republicii Moldova. Problema ...
RĂU, Irina(Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
Scopul de bază acestei lucrări de cercetare științifică este analiza, perfecționarea, proiectarea și descrierea rutei oenoturistice ”Calea Vinului Chișinău-Butuceni”. Stabilirea și descrierea locațiilor și punctelor de ...
PRISАСАRU, Iоn(Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
În tеzа dе mаstеr аu fоst studiаtе și саrасtеrizаtе tеhnоlоgiilе dе prоduсеrеа băuturilоr răсоritоаrе: ,,Rаdlеr Grаpеfruit Fără Аlсооl” şi Kvаssiса şi slаbаlсооlizаtе: Сidrul,, Gоldlеаf’’ şi sеriа ,Fеstivаl,,. А fоst ...
OXENIUC, Leonid(Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
Scopul lucrării este studiul adaptării tehnologiilor de cultivare a viței de vie la sistemul biologic și biodinamic, prin maximizarea folosirii resurselor biotice și abiotice în scopul stimulării și conservării biodiversității. ...
MÎNDRU, Anastasia(Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
Scopul şi obiectivele lucrării: studiul preferințelor de consum a vinurilor și băuturilor alcoolice de către populația RM, cu stabilirea profilului consumatorului din grupul țintă. Problema prevăzută în teză: de-a lungul ...
MINCIUNA, Nicolae(Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
Obiectivele studiului constau în identificarea de mecanisme pentru valorificarea resurselor existente aplicând modele de experiente de succes internaționale, practici inovative, integrarea în circuitul turistic național-regional ...
MEDVEŢCHI, Constantin(Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
Obiectivele tezei includ sinteza și aprofundarea abordărilor teoretice și practice vizând conceptul de oenoturism în contextul sectorului vizat. Се rсе tа rе а dе fа ță а rе са ѕсο p prі nсі pа l consolidarea cunoștințelor ...
JULEPA, Felicia(Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
Lucrarea de master prezintă o descriere a conceptului de sustenabilitate în industria vitivinicolă mondială și aplicarea acestuia în procesele de viticultură și producție vinicolă în cadrul programelor de sustenabilitate ...
IAMANDI, Ștefan(Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
Lucrarea prezintă rezultatele elaborării unui instrument de autoevaluare a sustenabilității specifice întreprinderilor din sectorul vitivinicol al Republicii Moldova. În acest scop a fost elaborat un chestionar electronic ...
GOGU, Diana(Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
În lucrarea de master a fost efectuate analizele agrobiologică, uvologică şi microbiologică ale strugurilor şi ale boabelor soiului Merlot, recoltate din podgoriile regiunilor Taraclia şi Nisporeni. S-a examinat distribuția ...
EȘANU, Aurelia(Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
Actualitatea temei reiesă din necesitatea evaluării competitivității laboratoarelor și secției de microvinificare a Departamentului de Oenologie și Chimie, în vederea stabillirii direcțiilor de dezvoltare a procesului de ...
EFROS-BUJOR, Natalia(Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
În prezenta lucrare, care constituie o cercetare proprie, din perspectiva activității de mic vinificator, autorul abordează ideea de conceptualizare a vinăriei de tip boutique. În primul capitol, care este unul de documentare ...
СRAMARENCO, Pavel(Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
În ultimii ani, extractele de plante și compușii bioactivi naturali au înlocuit antioxidanții sintetici ca componente în produsele alimentare funcționale și în domeniile farmaceutice și preparate cosmetice. Acest lucru se ...
СОVАLIUС, Tаtiаnа(Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
Vinurile liсоrоаse sunt vinuri tаri şi dulсi, саre se оbţin din vin nаturаl şi must, рreсum şi din аmesteсul асestоrа, сu аdаоs de distilаt de vin, аlсооl de оrigine vitiсоlă, аlсооl аlimentаr, mistel şi îndulсitоrinаturаli ...
CELAC, Eugeniu(Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
Scopul tezei de master este, elaborarea metodelor de intensificare a procesului de maturare, a vinurilor roșii cu utilizarea fragmentelor din lemn de stejar tratat special. Elaborarea metodelor de tratare a fragmentelor ...
CANAŢUI, Gabriela(Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
A fost efectuat controlul materiei prime ( strugurii Viorica din anii recoltei 2020-2021 şi 2022-2023); s-au examinat parametrii principali ale vinurile produse în diferiţi ani de recoltă; S-a efectuat compararea materiei ...