IRTUM – Institutional Repository of the Technical University of Moldova

Influenţa formei active a anhidridei sulfuroase asupra stabilităţii microbiologice a vinului alb sec din soiul Aligote în condiţii de microvinificare la UTM

Show simple item record

dc.contributor.author CAZACU, Maria
dc.date.accessioned 2020-06-02T10:31:26Z
dc.date.available 2020-06-02T10:31:26Z
dc.date.issued 2020
dc.identifier.citation CAZACU, Maria. Influenţa formei active a anhidridei sulfuroase asupra stabilităţii microbiologice a vinului alb sec din soiul Aligote în condiţii de microvinificare la UTM. In: Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor = The Technical Scientific Conference of Undergraduate, Master and PhD Students, Universitatea Tehnică a Moldovei, 1-3 Aprilie, 2020. Chișinău, 2020, vol. 1, pp. 446-449. ISBN 978-9975-45-632-6. en_US
dc.identifier.isbn 978-9975-45-632-
dc.identifier.uri http://repository.utm.md/handle/5014/8585
dc.description.abstract Lucrarea prezintă rezultatele studiului acțiunii antimicrobiene a formei active a anhidridei sulfuroase în 2 probe de vin alb Aligote, realizat în secția de microvinificare a FTA. Efectul bactericid al anhidridei sulfuroase în produsele vinicole se realizează de la un conținut a formei active de maxim 5 mg/L iar cele mai rezistente microorganisme oenologice sunt mucegaiurile, pentru distrugerea cărora sunt necesare concentrații ridicate de dioxid de sulf activ de peste 17,6 mg/L. Efectul decontaminant al soluțiilor de dioxid de sulf în vin la concentrații moderate de 150 mg/L poate fi amplificat considerabil prin acidifierea vinurilor pînă la un pH 2,8 unități. en_US
dc.language.iso ro en_US
dc.publisher Tehnica UTM en_US
dc.rights Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.subject Aligote en_US
dc.subject vinuri albe seci en_US
dc.title Influenţa formei active a anhidridei sulfuroase asupra stabilităţii microbiologice a vinului alb sec din soiul Aligote în condiţii de microvinificare la UTM en_US
dc.type Article en_US


Files in this item

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States

Search DSpace


Browse

My Account