2023

 

ISSN 3008 - 458X

Recent Submissions

  • ZAPOROJAN, Sergiu; TRONCIU, Vasile; MUNTEANU, Eugeniu; PAVEL, Victor; CHICU, Lilian (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2023)
    Abordarea propusă are la bază utilizarea în calitate de elemente sensibile a unor microfire realizate din aliaje feromagnetice cu comportament bistabil la remagnetizare.
  • TOCARCIUC, Alina; TURCU, Victoria (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2023)
    Lucrarea reprezintă un studiu teoretic-aplicativ al îmbrăcămintei pentru alergat, în special jogging.
  • SIMINIUC, Rodica; ȚURCANU, Dinu (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2023)
    Scopul invenției constă în aplicarea procedeului de uscare în strat suspendat cu aplicarea microundelor pentru semințele de cătină albă, și optimizarea duratei de tratare termică a produsului.
  • COVALIOV, Eugenia; POPOVICI, Violina; CAPCANARI, Tatiana (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2023)
    Rezultatul invenției constă în obținerea unor pandișpanuri cu proprietăți funcționale, stabilitate microbiologică și parametri organoleptici și texturali sporiți.
  • CAPCANARI, Tatiana; COVALIOV, Eugenia; POPOVICI, Violina; CHIRSANOVA, Aurica; SIMINIUC, Rodica (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2023)
    Procedeul de obținere a sosului de cofetărie funcțional fără zahăr adăugat are loc prin separarea, măcinarea boabelor de carob (Ceratonia siliqua) până la pulbere.
  • CAPCANARI, Tatiana; NEGOIŢA, Cătălina; COVALIOV, Eugenia; POPOVICI, Violina; CHIRSANOVA, Aurica; SIMINIUC, Rodica (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2023)
    Procedeul de obținere a pâinii funcționale cu adaos de șrot din semințe de cânepă are loc prin omogenizarea făinii de grâu și șrotului din semințe de cânepă mărunțit până la pulbere, maia, sare și apă.
  • ZUBCU, Mircea; PODBORSCHI, Valeriu (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2023)
    Invenția își propune să dezvolte designul unui automobil electric modular care poate fi adaptat la diferite necesități.
  • MĂRGINEANU, Zinaida; PODBORSCHI, Valeriu; ZUBCU, Mircea (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2023)
    Invenția reprezintă concepția designului unui fotoliu multifuncțional exclusiv pentru specialiștii care activează în domeniul manichiurii și pedichiurii, dotat cu spătar reglabil pentru confortul clientului, reglaje pentru ...
  • MONAICO, Eduard; URSAKI, Veaceslav; MORARI, Vadim; TIGINYANU, Ion (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2023)
    Noutatea procesului tehnologic constă în combinarea a două etape tehnologice pentru producerea unor rețele de nanotuburi magnetice.
  • ȚIULEANU, D.; MOCREAC, O.; AFANASIEV, A. (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2023)
    Invenția se referă la dispozitive sensibile la gaze, în special la detectori ecologici flexibili de gaze toxice pe bază de telur sau aliajele lui, și poate fi utilizată la detectarea rapidă a gazelor toxice în concentrații ...
  • COVACI, Ecaterina; STURZA, Rodica; DRUȚĂ, Raisa; SUBOTIN, Iurie (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2023)
    Proiectul de cercetări științifice prevede determinarea experimentală a oxidabilității, conţinutului de aldehide superioare, polifenoli şi impactul transformărilor chimice asupra culorii şi aromei produselor vinicole ...
  • BALANUȚĂ, Anatol; COVACI, Ecaterina; GHERDELESCU, Lucia (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2023)
    Invenţia se referă la un un procedeu de fabricare a vinului spumant în rezervoare sub presiune.
  • BALANUȚĂ, Anatol; SCLIFOS, Aliona; COVACI, Ecaterina (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2023)
    Invenţia se referă la un procedeu de fabricare a vinului.
  • BOSTAN, Ion; BOSTAN, Viorel; STOICEV, Petru; POȘTARU, Gheorghe; VACULENCO, Maxim; BODNARIUC, Ion; CIOBANU, Radu; Oleg CIOBANU, Oleg; BUGA, Alexandru; TRIFAN, Nicolae; MALCOCI, Iulian (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2023)
    Invenția se referă la tehnica și metodele de încercare a transmisiilor mecanice inclusiv a materialelor dinților roților conjugate.
  • BOSTAN, Viorel; BOSTAN, Ion; VACULENCO, Maxim; BODNARIUC, Ion; CIOBANU, Radu; CIOBANU, Oleg; MALCOCI, Iulian; VENGHER, Dumitru (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2023)
    Invenția se referă la construcția de mașini, și anume la transmisiile precesionale cu angrenări dințate.
  • DULGHERU, Valeriu; DUMITRESCU, Cătălin; DUMITRESCU, Liliana; RĂDOI, Radu; CRISTESCU, Corneliu; CIOBANU, Radu; CIOBANU, Oleg (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2023)
    Invenția se referă la sistemele de conversie a energiei eoliene, și în special la sistemele eoliene cu mai multe rotoare. Sistemul eolian include turnul 1 în formă de construcție metalică deschisă, în care în partea ...
  • BOSTAN, Viorel; BOSTAN, Ion; DULGHERU, Valeriu; VACULENCO, Maxim; BODNARIUC, Ion; CIOBANU, Radu; CIOBANU, Oleg; MALCOCI, Iulian; TRIFAN, Nicolae; BUGA, Alexandru; VENGHER, Dumitru (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2023)
    Invenția se referă la sistemele de conversie a energiei eoliene, și în special la sistemele eoliene cu mai multe rotoare. Rezultatul tehnic al invenției constă în asigurarea amortizării sarcinilor dinamice din angrenările ...
  • COJOCARU, Mihail; STRATAN, Mihaela; SOLOMON, Oleg; MOSTOVEI, Mihai; CIOBANU, Radu; CIOBANU, Oleg (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2023)
    Invenția se referă la stomatologia ortopedică, și anume la un dispozitiv pentru amprentarea arcadelor dentare, obținerii din gips a modelelor de studiu, determinării diagnosticului, planului de tratament a pacientului ...
  • DULGHERU, Valeriu; ZAPOROJAN, Sergiu; LARIN, Vladimir; MANOLI, Ilie; MUNTEANU, Eugeniu; RABEI, Ivan; GUȚU, Marin; CIOBANU, Radu; CIOBANU, Oleg (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2023)
    Invenţia se referă la dispozitive de conversie a energiei eoliene în energie electrică, în special la turbinele eoliene cu ax vertical cu control al puterii. Turbina eoliană, conform invenţiei, conţine un turn-suport ...
  • SÎRBU, Tamara; MOLDOVAN, Cristina; ȚURCAN, Olga; BOGDAN-GOLUBI, Nina; SLANINA, Valentina (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2023)
    Se propune utilizarea tulpinilor de Bacillus velezensis CNMN-BB-12 și Trichoderma atrobruneum CNMN-FD-25 ca sursă de substanțe bioactive pentru combaterea fitopatogenilor: B. cinerea, Alt. alternata, A. niger, F. solani, ...

View more